Säsongens röda bär i kryddig rödvinskaramell

Fruntimmersträff vecka 30 - Till Kristina

2 liter färska röda bär som hallon, svarta vinbär, körsbär, björnbär

Till karamellen:
1 dl strösocker
2 dl Cabernet- Sauvignonrödvin
1 vaniljstång
1 bit kanel
1 kvist ysop eller citrontimjan 

Dela och skrapa ur vaniljstången. Värm vinet. Smält sockret i en teflonpanna tills det börjar bli gyllenbrun. Häll på det varma vinet och tillsätt kanelen och vaniljstången + det urskrapade samt örtkvisten. Koka ihop tills sockret är helt smält och det börjar likna en sirap. Drar av och låt svalna lite. Blanda de färska bären försiktigt med den här supergoda karamellsirapen. Det går bra att använda alkoholfritt vin!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista