Recept: Béarnaiseyoghurt

12 maj 2011

Åh du ljuvliga bearnaisesås, varför är du en sådan tungvispad fettbomb? Här har jag experimenterat mig fram till en något midjevänligare bea som är klar innan du ens hunnit säga ”sprucken smörsås”.

4 portioner
5 minuter

 50 g smör
1 msk torkad dragon
½ tsk dijonsenap
1 tsk rödvinsvinäger
½ tsk worcestershiresås
1 ½ dl naturell turkisk
yoghurt, 10 %, lätt rumstempererad tabasco (några droppar)
salt och grovmalen svartpeppar 

Lägg smör och dragon i en kastrull och smält smöret. Ställ åt sidan för att svalna något. Vispa samman senap, vinäger, worcestershiresås och yoghurt i en bunke. Vispa ner det smälta smöret i en tunn stråle. Vispa kraftigt. Smaka av med tabasco, salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".