Spenat- och prästostfrittata

Menys sommarkockar vecka 29-35

250 g färsk spenat eller 1 paket fryst
1 sommarlök
1 bunt gräslök finskuren
2 vitlöksklyftor
5 ägg + 1 äggula
1 dl gräddmjölk
1 dl riven prästost
salt och peppar samt lite riven muskotnöt
4 små kokta potatisar (skivade)
smör 

Plocka spenaten och förväll den i saltat vatten i ca 1-2 minuter. Låt rinna av ordentligt, krama gärna ur den lite. Skala och hacka löken och vitlöken. Svetta de tillsammans i lite smör tills löken blir glasig.  Lägg ner spenaten, slunga runt och drar av. Smörj en ugnssäker form väl och bottna med den skivade potatisen.  Rör ihop äggen, gulan, gräddmjölk, osten salt, peppar och muskotnöt.  Blanda ner den frästa lök- och spenatröran samt gräslöken och häll detta över potatisen.  Sätt in i 200° förvärmd ugn i c 25-30 minuter beroende hur tjock formen är. Låt frittatan stå och vila några minuter och skär den sedan upp i rutor. Servera gärna rökt fisk eller skinka därtill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".