Rödbetsbiffar

Menys sommarkockar vecka 29-35

4 färska rödbetor
2 palsternackor
3 kokta potatisar
1 röd lök
Salt och peppar
2 ägg
ev. lite ströbröd 

Skala och riv de råa rödbetorna, palsternackorna och de kokta potatisarna. Skala och hacka löken. Blanda ihop det med äggen, salt och peppar samt lite ströbröd. Forma små biffar, gärna med lite ströbröd på händerna, då kletar det inte så mycket. Stek de i smör på medelstark värme ca 2-3 minuter på varje sida. Servera gärna en honungs- och citronvinägrett därtill samt rostade nötter och get- eller fetaost.

Vinägrett:
1/2 citron (rivet skal och utskuret fruktkött)
1/2 tsk flytande honung
1/2 dl vitvinsvinäger
1/2 tsk senap/svensk stark
1 dl olja
Salt och peppar

Lägg alltihopa i en matberedare och kör, tills det blir en krämig dressing. Smaka av och hacka ev. ner lite citronsmakande örter som citronmeliss, citrontimjan eller citronbasilika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".