Primörmorötter med varmt gremolatasmör

Menys sommarkockar vecka 29-35

1 bunt morötter med blast
1 dl vatten
Salt och en nypa socker 

Gremolatasmör:
1 knippe bladpersilja
2 msk finhackad körvel (kan uteslutas)
Skal från 1 citron (fint, fint hackat och utan den vita hinnan)
1 msk citronsaft
2 klyftor vitlök (finhackade)
Salt och vitpeppar
100 g rumsvarmt smör

Plocka av bladen på persiljan och körveln och hacka fint. Blanda ihop med resten av ingredienserna (gärna med en gaffel).  Skala morötterna och lämna lite av blasten kvar. Lägg de med 1 dl vatten, salt och en nypa socker i en gryta, koka upp och sänk sedan värmen. Lägg locket på glänt och låt morötterna småputtra tills de känns färdiga men har en liten kärna kvar. Kontrollera så att det inte torrkokar, tillsätt då lite mer vatten. Klicka ner gremolatasmöret och värm upp morötterna igen, låt smöret lägga sig runt morötterna.  Finns det kalla kokta potatisar kvar, kan de med fördel tillsättas till morötterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".