Recept: Laxröra

19 maj 2011

varmrökt lax på ca 300 g
2 msk citronsaft
1 msk bostongurka
3 msk finskuren gräslök
3 msk hackad röd lök eller knipplök
2-3 msk hackad dill
1-2 msk hackade kapris
2 msk lättcrème fraiche
1 msk lättmajonnäs
½-1 msk svensk stark senap
nymalen vitpeppar

Plocka bort skinn och ben på den rökta laxen. Lägg ner köttet i en bunke och mosa sönder det lite lätt med en gaffel. Tillsätt resten av ingredienserna och gaffla vidare tills det blivit en röra. Smaka av med ev. lite salt och nymalen vitpeppar.

Servera röran till ett nybakat ciabattabröd eller god knäckebröd. 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".