Recept: Pastasallad med fetaost och oliver

19 maj 2011

1 paket Rigatoni
1 burk fetaost i örtolja
3 fasta tomater (skållade)
2 paprikor valfri färg
3 knipplökar
½ slangurka
2 vitlöksklyftor
ca 3 msk tomatsås med oliver (färdig produkt)
1 tsk salt
nymalen svartpeppar
2 tsk socker
1 dl grovhackade eller skivade kalamataoliver
1 stänk sambal olek
½ -1 dl mild vinäger ev. äppelbalsamvinäger
1½ -2 dl olivolja, gärna från fetaosten
4 kvistar färsk oregano (el. ½ -1 tsk torkad)
hackad persilja och gräslök

Låt fetaosten rinna av, spara oljan.
Hacka knipplöken men ej för fint.
Skär tomaterna, paprikan och gurkan i mindre bitar.

Ta fram en stor salladsskål, häll i vinägern, tomatsåsen, de hackade oliverna, salt, socker, peppar och sambal olek. Rör om, pressa ner vitlöken och smula i oregano, rör sist ner oljan undan för undan.

Lägg nu ner tomat- paprika- och lökhack samt persilja och gräslök, rör om.

Koka nu rörnudlarna efter anvisningarna, häll av men spola de inte, rör ner direkt i salladsskålen tillsammans med fetaosten. Rör om och blanda väl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".