Recept: Sotad lax på rågbröd med ansjoviscrèmefraiche

19 maj 2011

400 g laxbuk
2 msk socker
1 msk salt
lite svartpeppar
1 dl crème fraiche
2 ansjovisfiléer
1 knippe dill
körvel
dill
vittoppiga rädisor
4 skivor grovt mörkt bröd 

Tillagning:
Blanda ingredienserna till crème fraichen. 
Blanda salt och socker.
Strö över laxen, låt stå i en timme.

Hetta upp en stekpanna, torka laxen och lägg ner den i pannan, vänd snabbt på alla sidor, tag upp och kyl.  

Hyvla rädisorna tunt och lägg i iskallt vatten. 

Skär upp laxen.

Bred rikligt med crème fraiche på brödet, lägg på lax, örter och rädisor. 

Du kan också byta ut ansjoviscrèmefraichen mot en senapsfärskost.

Senapsfärskost:
1 dl färskost
1 msk grovsenap

Sänd i Meny 19 maj 2011
/Insulander

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".