Krämig kantarelltoast med bönsallad

Meny vecka 32, 2004

4 skivor lantbröd
smör
300 gr kantareller, rensade
1 knipplök, finhackad
½ -1 dl portvin eller 1 msk balsamvinäger
1 dl vispgrädde
1 msk crème fraiche
2 msk finhackad persilja
salt och nymalen vitpeppar
4 msk sik- eller löjrom

Stek brödet gyllene i smöret. Stek kantarellerna i smör tills all vätska har ångat bort, tillsätt då den hackade löken och stek vidare till det börjar ta lite färg. Slå på portvin och låt det ånga in helt i svampen. Häll på grädden och crème fraiche, koka upp och låt puttra tills det börjar bli lite simmigt. Strö på persiljan och smaka av med salt och nymalen vitpeppar. Fördela svampen på brödet och toppa gärna med sik- eller löjrom. Servera med bönsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".