Smörgalett med citron och lime

Meny vecka 32, 2004

¼ pkt jäst
1 msk vatten
125 gr smör, rumsvarmt
rivet skal av ½ citron och lime
2 msk socker blandat med 1 tsk vanillinsocker
1 ägg
ca 3,5 dl vetemjöl
5 msk socker
2 msk smör

Rör ut jästen med det ljumma vattnet. Blanda ihop smör, citron- och limeskal, salt, socker och vanillinsocker. Rör i ägget och vetemjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jästa i ca 30 min. Kavla ut degen till en rund platta och placera på en bakplåtsklädd plåt. Strö över socker och klicka över smöret. Grädda 6-8 minuter i 250° förvärmd ugn. Kakan ska ha lite färg. Servera den uppskuren och gärna varm till hallonkräm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".