Hallonmousse

Meny vecka 32, 2004

3 gelatinblad
1 dl socker
¾ dl vatten
3 dl vispgrädde
3 dl hallonpuré, silad
färska hallon och blåbär till dekoration

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp 1 dl socker och ¾ dl vatten och låt sjuda i några minuter. Smält ner de urkramade gelatinbladen och låt svalna lite. Vispa grädden hårt. Blanda hallonpurén med den gelatinblandade sockerlagen och vänd ner den vispade grädden. Häll upp i portionsformar och dekorera med hallon och blåbär. Strö gärna över lite myntasocker.

Myntasocker:

Blanda i en mortel 4 msk strösocker och blad från 3 kvistar mynta. Mortla ihop tills sockret är alldeles grönt och doftar ljuvligt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".