Schwäbischer kartoffelsalat

Meny vecka 32, 2004

(sydtysk potatissallad)

1 kg salatpotatis (Sieglinde eller sparrispotatis)
1 gul lök
salt och nymalen vitpeppar
1 tsk fransk senap
3 msk vitvinsvinäger
ca 1,5 dl varm, kraftig köttbuljong
3-4 msk solrosolja

Koka potatisen med skalet kvar! i saltat vatten. Häll av vattnet och skala potatisen medan den ännu är varm. Låt dem sedan svalna lite men inte kallna helt. Skär dem i 2 mm tjocka skivor. Skala och finhacka löken och blanda med potatisen. Salta och peppra.

Rör ihop vinäger, senap, köttbuljong och olja. Häll över potatisen och blanda väl men med försiktig hand så potatisskivorna inte går sönder. Låt stå och dra och smaka av en gång till. Strö över hackad persilja.

Man kan tillsätta finhackad slanggurka, finskuren vitkål eller knaperstekt bacon. Även oliver, kapris, rädisor eller örter går bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".