Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Ugnsbakad lax på spenatbädd med parmesanost och grädde

Publicerat torsdag 23 juni 2011 kl 08.00

23 juni 2011

4 personer

ca 800 g färsk lax utan skinn och ben (gärna mittbiten)
200 g färsk bladspenat
150 g färsk parmesanost, i skivor eller grovt riven
3 dl vispgrädde
salt och peppar
smör till formen 

Ta bort stjälkarna och skölj bladspenaten. Låt den rinna av.  

Smöra en ugnssäker form och salta och peppra lite i botten på den. Salta och peppra laxen. Lägg bladspenaten i mitten på formen och placera laxbiten ovanpå. Slå grädden runtom och lägg osten ovanpå laxen.  

Ställ in formen i 175 grader varm ugn och baka laxen i ca 20 minuter. Kolla försiktigt i mitten på laxen att den är klar.  

Servera gärna laxen med nykokt färsk bandpasta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".