Tomatconfiture till ost

Karin Franssons recept i Meny vecka 35 2004

2 kg tomater
15 g hakad mynta
40 g hackad basilika
2 msk färsk riven ingefära
2 limfrukter rivet skal och saft
2 spanska pepparfrukter (urkärnad och finhackad)
1 msk krossade korianderfrö
1½ kg syltsocker (om man vill ha lite lösare konsistens, annars 2 kg)

Skålla, skala och kärna ur tomaterna och skär dem i mindre bitar ca 1x1 cm. Lägg allt förutom sockret i en gryta. Koka upp, sänk värmen lite och låt tomaterna småputtra tills 1/3 del av vätskan har kokat bort. Tillsätt syltsockret och sjud i ca 8-10 minuter till. Gör ett gelétest d.v.s. sätt in några droppar av marmeladen i kylskåpet och låt stelna, då vet man hur mycket den stelnar. Häll upp den heta confituren i burkar och förslut genast. Sätt svalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".