Recept: Stekta risnudlar - Pad Thai

Med Siriwan Hansson den 25/8-11

1 portion

Risnudlar ca. 100 g. Lägges i hett vatten i ca 20 min. tills de blir mjuka, klipp i bitar
½ kycklingbröst strimlat
½ gul lök, skivad
1 näve blomkål i bitar
purjolök, i skivor (en näve)
½ morot, strimlad
2 msk. rapsolja
1 ägg
3 msk ostron sås
1 msk soja
1 msk socker
3 msk vatten
1 citronskiva
Hackad chili efter smak


Värm upp rapsoljan i Woken, lägg i kyckling och stek tills den är färdig. Tillsätt gul lök och blomkål. Tillsätt ytterligare 1 msk olja, i med ägget, ostronsåsen, soja, socker och nudlarna. Tillsätt vattnet och låt steka i ca 2 min. Vänd i morot och purjolök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista