Landshövdingesoppa
Publicerat torsdag 23 september 2004 kl 14.08
I Meny vecka 39 2004
1 dl korngryn
1½ l vatten
5-6 äpplen, smakrika, skurna i bitar (skal och kärnhus behålls för smakens skull)
ca 1 dl strösocker
1 äggula
3 msk grädde
citronskal + saft
Korngrynen läggs i blöt minst två timmar. Koka upp korngrynen (i blötläggningsvattnet) och lägg sedan i äppelbitarna. Koka ca ½ timme tills allt är mosigt. Passera i trådsil eller vagga. Späd massan med vatten till lagom konsistens. Tillsätt sockret och koka upp. Vispa samman äggula, grädde och citronskal/saft i soppskål och slå den heta soppan över. Servera lite avsvalnad med goda skorpor ibrutna. Njut!
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.