Matfrågan vecka: 39

Vem är författaren?

Laxöringsrommen var knastrig och delikat och vodkan iskall och lammet stekt i rosa kulörer med mosiga vitlöksklyftor därtill och dom aromatiska örterna stod som blomstrande buskar runt tallrikarna och Rothschilden var verkligen fin men lite tråkig kanske, det var vi överens om, så jag valde ut en sak på måfå, det var ju spännande bara det, en Château de Sales sjuttia och den var svår att avgöra, men vi kom i alla fall fram till att den nog var mer spännande än Rothschilden, den var ju en ny bekantskap om inte annat och det är ju alltid spännande och så tog vi assorted fruits, mogna, lena, saftiga tropiska saker, och en hela Château d’Yquêm sjuttiosexa till den och Teddy klappade sig på sin stinna mage, som inom parentes aldrig såg lika övergödd ut som min trots att den säkert var decimetern större i omkrets, och sa nånting om att det var tur att ”…. och himlen därtill AB” gick så bra som det gick, hur skulle annars detta frossande vara möjligt.

Var kommer alla stålar ifrån, sa jag, jag menar, folk som sitter här, på krogarna i stan ikväll och laddar ut en tusenlapp, hur fan har dom råd, det är inte alla som tar in vad vi tar in.  

Rätt svar på förra veckans fråga: Fritiof Nilsson Piraten

Vinnare:
Kerstin Cedergren, Södra Sandby
Lena Ekeborg, Bonässund
Eva Marie Bramsved, Höllviken
Åsa Rehn, Åtvidaberg
Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 29 september
Adressen är meny@sr.se

Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista