Köttfärsgryta med spenat

Med Herman Rasmusson den 27/10-11

Recept av Elias Karroum

4 personer

Det är ett berg av spenat men man får tillsätta lite i taget.
1 kg bladspenat el 500 g fryst
400 g nötfärs (eller lammfärs)

olja till stekning

2 vitlöksklyftor, skalade och finrivna
salt och kryddpeppar
1 dl vatten

1⁄2 till 1 dl pressad citronsaft

Skölj spenaten och ta bort stjälkarna. Bryn färsen i olja i en stor järngryta tills den är gyllenbrun. Tillsätt vitlök, spenat och smaksätt med salt och peppar. Låt puttra tills spenaten sjunkit
ihop något. Tillsätt vatten samt citronsaft och koka ca 10 minuter. Servera med nykokt ris.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista