Karin Franssons Rotsaker a’ la Barigoule

I Meny vecka 42 2004

2 morötter
2 palsternackor
2 majrovor eller kålrabbi
6 steklökar
4 vitlöksklyftor (skalade)
2 fänkål i klyftor
8 körsbärstomater
2 lagerblad
några kvistar timjan
3 dl vittvin
1-2 msk vittvinsvinäger
½ dl vatten
½-1 dl olivolja
salt och en nypa socker
3 msk hackade örter som persilja, basilika, dragon

Skala och skiva morötterna och palsternackorna i ca 1½ cm tjocka skivor. Skala och klyfta majrovorna, putsa och klyfta fänkålen, skala steklökarna. Fräs grönsakerna i olivolja, tillsätt vitlöksklyftorna, timjanskvistarna samt lagerbladen. Häll på vin, vinäger och vatten, salta, sockra och bräsera grönsakerna i ca 10 minuter. Tillsätt de delade körsbärstomaterna och låt det puttra ca 1-2 minuterna till. Smaka av med de hackade örterna och ev. en skvätt riktig god olivolja. Hyvla gärna lite ost över. Servera varmt eller kallt till en grillad Haloumiost eller till lamm- eller fläskkött.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".