Indisk lammcurry

I Meny vecka 46 2004

4 port

600 g benfritt lammkött, bog el. stek
2 msk smör el. margarin
1-2 gula lökar
1 äpple
1-1½ tsk curry
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 msk kinesisk soja
2 msk vetemjöl
1-2 msk mango chutney
4 dl buljong, tärning
1 dl crème fraiche
½ tsk alt
ev. lite grädde i såsen

Skär köttet i bitar. Skala lök och äpple, skär skivor och bitar. Värm matfettet i grytan, tillsätt curry, lök, vitlök och äpple. Fräs 2-3 minuter utan att det får för mycket färg. Bryn köttet i grytan, rör ner tomatpuré, soja, vetemjöl och mango chutney. Späd med buljong och bräsera köttet på svag värme i ca 45 minuter. Rör mot slutet ner crème fraiche och ev. grädde. Köttet ska vara mört när grytan är färdig. Servera med ris el. pressad potatis och små skålar med ananas, gurka, russin, jordnötter mm.     

 Brita Carlsson, Malung