Små tunnbrödspizzor med nötter, fikon och dadlar

Vecka 48, 2004

ca 12 port 

3 rektangulära mjuka tunnbröd
6 dadlar
6 torkade fikon eller mjuka aprikoser
3 msk russin
½ dl glögg+3 msk vatten
1 dl rostade och grovhackade mandlar eller nötter
½-1 dl blandade julnötter+1 knivsudd pepparkakskryddor
50 g riven cheddar+20 g ädelost 

Häll glögg och vatten över russinen och låt de stå några timmar eller gärna över natten. Skär dadlar och fikon i mindre bitar. Rosta nötterna i en torr panna tills de doftar gott, strö över pepparkakskryddor och rosta med dem en liten stund. Dra av och låt kallna och hacka dem sedan lite grovt. Skär ut små pizzabottnar av tunnbrödet, runda eller kvadratiska. Lägg dem på en plåt som är klädd med bakplåtspapper. Rosta dem i ugnen på 200° i ca 3-4 minuter. Låt dem kallna. Tag upp russinen ur glöggmarinaden och låt de rinna av lite. Fördela de torkade frukttärningarna, russinen och nötter på varje pizzabotten och toppa slutligen med de 2 rivna ostsorterna. Sätt in i ugnen med grillslingan på tills osten har smält och börjar få lite fin färg. Servera varma till glöggen.