Tårtkreatören Linda Lomelino. Foto: Linda Lomelino.

Små bakformar och ekologiska ägg är expertens tårttips

Tårtkreatörens bästa tips
5:31 min

För att göra en riktigt fin tårta behöver man vara lite av en konstnär. Det säger tårtkreatören Linda Lomelino som just kommit ut med sin första bakbok där hon både har bakat tårtorna och fotograferat dem.

– Jag älskar sötsaker och jag har alltid tyckt mer om kakor och tårtor än till exempel smågodis, säger Linda Lomelino.

Hennes bästa tips för att göra riktigt vackra och goda tårtor är att använda så fina ingredienser man har råd med, som ekologiska ägg och finare choklad. Dessutom rekommenderar hon mindre bakformar.

– Då blir det till exempel lättare att bygga tårtorna på höjden, säger Linda Lomelino som skrivit kokboken Lomelinos tårtor och som bloggar på www.callmecupcake.com

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".