Fillipinska glasnudlar med kyckling. Foto: Martin Alfredsson/Food In Action.

Sotanghon (Filippinsk rätt med glasnudlar)

  
2 port.

250g kycklingfilé
100g glasnudlar (läggs i kallt vatten i 3 timmar)
100g morötter
50g sockerärtor
1 liten vitlök solo
1 ½ tsk sesamolja
1 ½ tsk rapsolja
1 ½ tsk fisksås
2 msk vatten
½ tsk soja
Ev salt och vitpeppar

Strimla kycklingfilén, skala och grovriv vitlöken.
Fräs vitlöken och lägg i därefter kycklingfilén, fräs tills den har fått en aning färg.
Skölj grönsakerna, skala och skär moroten i strimlor samt skär sockerärtor i 2 cm tjocka bitar.
Blanda ner grönsakerna i kycklingen och låt fräsa i 5 min.
Sila av glasnudlarna och blanda ner de i kycklingen och grönsakerna.
Häll i vatten och soja, rör om.
Salta och peppra efter behov och låt stå i 5 min. klart att serveras, gott!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".