Davids minimuffins. Foto: Martin Alfredsson/Food In Action.

Davids minimuffins med gräddfrosting

  
24st

100g smält smör
2 dl ekologisk ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk
4 dl ekologisk vetemjöl special
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda i mjölken och smält smör i smeten.
Blanda vetemjöl tillsammans med vaniljsocker och bakpulver.
Häll i försiktigt mjölblandningen i smeten under omrörning.
Fördela smeten i mini muffinsformar och grädda i mitten av ugnen i 200°c  i 8-10 min.
Ta ut muffins och låt kallna.

  
Gräddfrosting

Till 4 mini muffins

2 dl grädde
1 ½ tsk socker
1 tsk kakao
100g toblerone choklad

Vispa grädden, socker och kakao pösigt.
Riv eller hacka chokladen grov. Blanda ner chokladen i grädden och lägg frosting i spritsen och spritsa över muffins.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".