1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Ann Svenssons dryckestips v.22

Hör mer om dryckestipsen v.22
3:07 min

Menys Fia Gulliksson besöker Maria Luise i Böle.
(Meny 2012-05-31)

  
Barnens val av drycker till sommarbuffé

 


Kiviks Årets skörd Äppelmust

Ekologisk

Den här musten är tillverkad på sju olika äppelsorter från Skåne.
Smaken är fruktsöt med en kompakt äppelton. Många barn tycker om att dricka någon dryck med äpplen för det är något det känner igen och har smakat på många gånger.

Storlek: 750 ml.
Pris: 33 kronor på Systembolaget.

  

  

  
Kiviks Jordgubb Melon dryck, Sverige

Den här drycken är gjord på jordgubbar och melon. Alla barn älskar den här fräscha sommardrycken med karaktär av mogna jordgubbar samt vattenmelon.

Storlek: 1 500 ml.
Pris: cirka 14 kronor i dagligvaruhandeln.

  

   

   
 
Natursaft från Jämtland

Bären som används till natursaften är blåbär och svarta vinbär som ger en smakrik och naturlig smak av blåbär och svarta vinbär.

Om man inte vill blanda den som saft kan man blanda i mer vatten då det blir mer som en måltidsdryck. En dryck på mörka bär passar bra till framför allt till kallskuret och till osten.

Storlek: 500 ml.
Pris: cirka 34 kronor i dagligvaruhandeln.

  
Flädersaft

Fläder är något som barn tycker om och gärna dricker till all sorts mat.

 

Isvatten med lime-, citron-, apelsin- eller gurkskivor

Vatten är gott till måltiden och passar dessutom till allt på buffén. Det kan vara roligt att ha i någon frukt eller grönsak som ger vattnet lite smak.

Servera gärna vattnet i en glaskaraff eller kanna så ser det festligare ut.

  

  
  
Om de vuxna vill ha ett vin till maten

2011 La Pluma Rosé, Penedés, Spanien

Ekologisk

Det här rosévinet är tillverkat på druvorna Tempranillo, Merlot och Cabernet Sauvignon. Smaken är torr och fruktig med mycket hallon samt andra röda bär i en mjuk kryddighet.

En buffé består av många olika smaker och då passar det bra med en relativt smakrik rosé.

Systembolagsnummer: 2916.
Pris: 79 kronor.

   

  
  
Sommarbuffé 

  • olika ostsorter
  • kallskuret
  • röror
  • panerad lax på salladsbädd
  • Sotanghon (Filipinsk rätt på glasnudlar och kyckling)
  • Tabouleh
  • ostgratinerad skivade potatis
  • mini cupcakes med chokladkräm
  • frukter
  • ”Banana split” typ smoothies variant

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".