Avocado och spenatbladssallad med sardellströssel. Foto: Björn Nordquist/Sveriges radio.

Spenat- och bladsallad med avocado och sardellströssel

  
Spenatblad
Plocksallad
Avocado i bitar
1 dl ströbröd (ev också valnötter)
3-4 sardeller i olja
1-2 msk kallpressad raps eller olivolja
Ev cocktailtomater eller torkade tranbär

Skölj bladen och torka bort vattnet. Grovskiva avocadoköttet och lägg på salladen.

Fräs sardeller och ströbröd (och ev valnötter) i stekpanna med lite olja. Medan du fräser försiktigt mosar du sönder och finfördelar sardellerna tills de är helt blandade med brödet.

Låt strösslet svalna. Strö över grönsakerna och toppa eventuellt med cocktailtomater eller torkade tranbär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".