Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Spenat- och bladsallad med avocado och sardellströssel

Publicerat torsdag 7 juni 2012 kl 01.00
Avocado och spenatbladssallad med sardellströssel. Foto: Björn Nordquist/Sveriges radio.

  
Spenatblad
Plocksallad
Avocado i bitar
1 dl ströbröd (ev också valnötter)
3-4 sardeller i olja
1-2 msk kallpressad raps eller olivolja
Ev cocktailtomater eller torkade tranbär

Skölj bladen och torka bort vattnet. Grovskiva avocadoköttet och lägg på salladen.

Fräs sardeller och ströbröd (och ev valnötter) i stekpanna med lite olja. Medan du fräser försiktigt mosar du sönder och finfördelar sardellerna tills de är helt blandade med brödet.

Låt strösslet svalna. Strö över grönsakerna och toppa eventuellt med cocktailtomater eller torkade tranbär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".