Chokladnötkluster med bärkompott. Foto: Fia Gulliksson/Food in Action.

Nöt och chokladkluster med bärkompott

  
Nöt- och chokladkluster

150 gram mörk choklad
1 msk kallpressad olja
3 dl torkad frukt frön och nötter - exempelvis:
tranbär, gojibär, russin, mandel, cashewnötter, melonkärnor, hasselnötter mm.

Smält chokladen med oljan i en rostfri skål över en kastrull med vatten, alltså ett vattenbad.
Rör ner 2 dl av frukt och nötblandningen.
Klicka ut smeten i pappersformar.
Fördela resten av frukt- och nötblandningen på toppen av smeten i formarna.
Låt stå svalt och kallna

  
Bärkompott

3 dl röda och blåa eller svarta bär, färska eller frysta
2 kiwifrukter
2 msk honung
1-2 msk vatten

Värm upp bären med lite vatten och honung. Servera till kala nöt- och choklad kluster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".