Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio

Ají de gallina

Kycklinggryta

4-6 pers.

  • 1 kyckling
  • 3 mellanstora gula lökar
  • ½ paket vitt formbröd
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 3 dl grädde/mjölk
  • 2 tsk Ají amarillo (gul chilipasta eller vilken annan chili som helst)
  • salt & peppar
  • Potatisar (2-3 per person)
  • Oliver
  • Salladsblad

Tillagning

Ta bort kanterna på det vita formbrödet, och låt det ligga i blöt i mjölken/grädden.

Hacka lökarna i små bitar.

Koka kycklingen hel i saltat vatten. Kycklingen är klar när bitarna lossnar lätt.

Bena sedan ur kycklingköttet i tuggstora bitar. Spara kycklingbuljongen.

Bryn löken och sedan kycklingbitarna lätt i en gryta.

Häll i de blötlagda brödbitarna och rör ihop grytan. Häll i lite eller mycket av buljongen så att det blir en hanterbar såsig röra.

Smaksätt med spiskummin, chili, gurkmeja, salt och peppar efter smak.

Servera grytan med kokta potatisar, oliver och salladsblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".