Mandeldessert med gammalt bröd och fänkålsfrö. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio

Semmelinspirerad mandeldessert med gammalt bröd och fänkålsfrö

4 portioner

  • 200 g mandelmassa
  • vatten att röra ut massan med till krämig konsistens
  • 1,5 dl grädde, lättvispad
  • 4 msk vit mandelpasta
  • 4 msk kallt vatten
  • 2 skivor gammalt torrt vitt bröd, gärna surdegsbröd.
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 4 msk olivolja

Krossa brödet i småbitar.

Servera mandelmassan med lättvispad grädde på det krossade brödet och strö över fänkålsfrön.

Garnera mandelpastan runt med olivolja på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".