Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industrilokal. Giftig rök sprider sig österut mot Giraffens köpcentrum. Alla som befinner sig i området bör bege sig därifrån. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.
(Publicerat idag kl 17.16)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Semirökt harr på glödbädd

Publicerat onsdag 6 mars 2013 kl 10.25
Rökt harr. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio.
  • harr, röding, abborre, sik eller regnbåge
  • salt
  • granris eller enris
  • aluminiumfolie

Fiska upp en harr, eller någon annan fisk som t ex röding, abborre, sik eller regnbåge.
Rensa den, men spara huvudet på, salta efter behag.
Tänd elden.
Fyll fiskens mage med gran- eller enris.
Slå in fisken i aluminiumfolie men behåll en öppning till riset i magen.
Gör även några hål i folien så att röken kan komma till.
Lägg en ny foliefilm på marken.
Placera mer ris därpå och lägg foliefisken överst.
Slå in paketet tätt och lägg på glöden.
Efter ett tag börjar det ryka.
Tanken är att fisken ska tillagas i sin egen vätska och ta smak av röken i den lilla ”ugn” du byggt.
Fisken är klar när benen släpper från köttet.
Du får öppna och kolla samt ladda med mer ris om du vill.
Det går även att ha endast ett lager folie så att fisken ligger omslutet av riset, vilket ger mer röksmak.

Servera fisken t ex på en skiva surdegsbröd toppat med crème fraiche blandat med fint riven parmesanost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".