Smal getostkräm

  • 500 g keso
  • 250 g getost på rulle
  • 1 liten klyfta färsk vitlök
  • 1/2 dl riktigt god olivolja
  • ev mjölk att späda med
  • nymald svartpeppar, gärna rostad

Som i alla andra recept kan du mildra vitlöksklyftan genom att sjuda den i kokande vatten ett par minuter. Passa på när du kokar potatis eller ägg.

1. Kör alla ingredienser till slätt mos i matberedare eller stavmixer. Du kan använda kanterna också om de inte är väldigt trista.

- Servera till fina bitar av olika sorts melon med ett par skivor skinka
- Servera som dipp till morötter, gurka och Finncrisp
- Klicka på långrostade tomater
- Servera på fullkornsbröd med skivade tomater eller moget päron
- Servera som sås till lammstek, vilsvin eller fläskotletter
- Lägg en klick i gazpachon eller tomatsoppan

Variera mera!
A. Mixa med 1 tsk fänkålsfrön, gärna rostade
B. Ersätt vitlöken med lite gräslök
C. Mixa ner ett par blad färsk basilika eller dragon
D. Rör ner finhackade torkade tomater

Lisa Förare Winbladh

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".