Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Stekt inlagd röding

Publicerat måndag 25 mars 2013 kl 15.25
Stekt inlagd röding. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio.

8-10 personer

1-2-3-lag

  • 1 dl ättika
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten, kan smaksättas med rött te om man vill prova en annorlunda variant
     
  • ½ msk rosépeppar
  • 3-4 filéer röding (ca 400-500 g)
  • 1-2 msk olja/smör
  • ½ dl vetemjöl
  • salt och svartpeppar
  • ev 1 dl kantareller
  • en bit purjolök tunt skivad i ringar
  • en röd lök tunt skivad i ringar
  • 10 skivor hyvlad smakrik ost exempelvis vit caprin, prästost, västerbottenost

Grunden för den här inläggningen är en sk 1–2–3-lag.
Blanda ihop ättika och socker i en bunke. Rör tills sockret lösts upp.
Häll i det kalla vattnet eller teet och rör om. Tillsätt rosépeppar.
Mjölpanera fiskfiléerna med skinnsidan kvar och stek med lite kantareller i panna med lite smör eller olja. Salta och peppra.
Låt fisk och svamp kallna. Dela fiskfiléerna i mindre bitar och lägg i burk och varva med svamp, ost och lök.
Färdigt att servera efter några timmar i lagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".