Katrinplommonsufflé. Foto: Fia Gulliksson/Sveriges Radio.

Rolfs katrinplommonsufflé

140 g torkade katrinplommon
60 g torkade aprikoser
knappt 2 dl vatten
125 g socker
4 äggvitor
grädde till servering

(tillsätt ev potatismjöl)

Koka ihop katrinplommon och aprikoser med knappt 2 dl vatten.
Hacka sedan frukten och blanda i sockret.
Vispa 4 äggvitor först genom att dra upp och ned med en gaffel, sedan för hand och sedan med elvisp (allt för luftighetens skull).
Vispa ner de vispade äggvitorna i frukten lite i taget.
Häll ned i smord form, in i ugnen på 100 g, tills hela härligheten rest sig, ca 30-35 min.
Servera med lättvispad grädde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".