Sej i tunna skivor med citronette, skinka och sesamfrön. Foto: Stefan Wettainen

Sej med citronette, skinka och sesamfrön

  • 150 g sejfilé
  • 2 skivor spekkeskinka, eller annan lufttorkad skinka eller bacon
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 msk citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • salt, svartpeppar

Salta och peppra fisken, lägg på plastfilm och rulla ihop till ”en smällkaramell”.

Frys fisken (detta tar ca 2 timmar och går att göra flera dagar innan).

Lägg skinkan på smörpapper och rosta i 150 grader varm ugn tills den är torr, ca 10-15 min.

Rosta sesamfrön i torr, het stekpanna tills de doftar ”nötigt", häll upp på hushållspapper.

Blanda samman citron och olja.

Tag fisken, (spola hastigt i kallvatten, för att plastfolien ska släpa från köttet), tag av plasten.

Skiva fisken i tunna skivor, fördela och lägg dessa direkt på tallriken du ska servera rätten på.

Salta och peppra fisken, skeda över dressingen (citronetten)

Strö över sesamfrön

Smula bryt de rostade skinkskivorna i bitar och fördela över fisken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".