Karibisk sötpotatiskaka med getost

I Västindien med Karin Fransson. Meny vecka 5 2005.

300 g sötpotatis
1 ägg
1 knivsudd malen kanel
1 tsk färsk riven ingefära
salt och nymalen vitpeppar
vetmjöl
150 g get- eller fetaost
6 msk ströbröd + 2-3 msk sesamfrö 

Nagga sötpotatisen med en gaffel och pensla dem med lite olja. Ugnsbaka dem på 225° tills de känns mjuka. Skala och pressa dem igenom en potatispress och blanda med ägget, salt och peppar samt kryddorna. Tillsätt så mycket vetemjöl, tills smeten är formbar och inte klibbar allt för mycket. Forma små bullar och lägg en bit av get- eller fetaosten i mitten. Rulla bullarna i en blandning av ströbröd och sesamfrö och stek dem sedan gyllene i lite olivolja i ca 3-4 minuter på varje sida. Kakorna passar bra till en jerkmarinerad lamm- eller fläskfilé.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".