Karibisk curry-kokossås

I Västindien med Karin Fransson. Meny vecka 5 2005.

1 vitlöksklyfta (finhackad)
2 schalottenlökar
1 tsk färsk riven ingefära
1-2 tsk currypulver (mild)
½ tsk gurkmeja
2 tomater (skalade och hackade)
2 dl osötad kokosmjölk
smör
1 tsk mangochutney 

Skala och hacka lökarna och fräs dem tillsammans med vitlök, ingefära, curry och gurkmeja i lite smör tills de börjar få lite färg. Tillsätt tomathacket och kokosmjölken, låt det småkoka tills det börjar tjockna lite och blir simmigt. Smaka av med salt och ev. lite mangochutney. Pensla såsen på en fiskfilé eller kyckling och gratinera med den eller låt fisken småputtra i såsen. Såsen är även god kall på en buffé. Kokospanerade mango- eller ananassnitslar med lime- och myntayoghurt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".