Kokospanerad mangosnitsel med lime- och myntayoghurt

I Västindien med Karin Fransson. Meny vecka 5 2005.

2 mangofrukter (ej övermogna)
några msk rom (kan uteslutas)
1 dl vetemjöl 
1 knivsudd malen muskotnöt
½ tsk malen kardemumma
2 ägg
2 dl kokosflingor
smör

Myntayoghurt:
1 burk matlagningsyoghurt
½ limefrukt (saft och fint rivet skal)
2 kvistar färsk mynta (finskuren)
½ vaniljstång (innanmätet)
1½ msk fruktsocker
1 dl vispgrädde (vispad)

Rör ihop alla ingredienser utom den vispade grädden. Smaka av så att sötman stämmer och lyft sist ner den vispade grädden och ställ kallt. Skär loss mangoköttet från kärnan, skala dem och skär dem sedan i ca ½-1 cm tjocka snitslar och marinera dem med några msk rom. Låt de stå och marinera i ca 20 minuter. Doppa dem sedan först i vetemjöl som är blandat med muskotnöt och kardemumma, vänd dem i det uppvispade ägget och sist i kokosflingorna. Stek dem gyllene i smör i ca 2 minuter på varje sida eller tills de känns knapriga. Se upp, att de inte blir brända, det går fort med kokos! Servera den kalla myntayoghurten eller en god vaniljglass därtill. 

Rom Punsch:
1 limefrukt (saft och lite rivet skal)
1 citron (saft)
1 apelsin (saft)
1-2 msk grenadine
1½ dl ananasjuice
4 cl mörk rom
3 tsk florsocker

Blanda ihop ingredienserna i en shaker tillsammans med krossad is. Dekorera med apelsinskivor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".