Jössar

I Meny vecka 6 2005

ca 20-25

6¾ vetemjöl
3 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl (drygt) strösocker
50 g margarin rumstemperatur (ej smält)
2 dl mjölk (knappt), en slatt grädde i mjölken är inte fel
ev. pärlsocker till garnering

Blanda alla torra ingredienser i en skål. Nyp margarinet till en grynig massa. Vispa samman mjölk och ägg och tillsätt det i mjölblandningen. Överarbeta inte. Klicka smeten på bakplåtspapper eller i pappersformar. Degen blir som sconesdeg i konsistensen. Strö ev. över pärlsocker och grädda genast ca 10 minuter i 250º. Variera jössarna genom att smaksätta med endera lite bittermandel, rivet citronskal, vanilj eller kardemumma.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".