Om programmet

Under sommaren 2013 sänds Meny i P1 från Kalmar. Programledare är journalisten och författaren Annica Triberg. De åtta programmet  har varsitt eget tema, med nära anknytning till den svenska sommaren: stugan, grillen, parken, bersån, stranden, bryggan, skogen och balkongen. Till varje program kommer Annica dels att ha en gästkock som bjuder på matinspiration, dels kommer lyssnarna att få möta lokala odlare och producenter.

– Det känns roligt att bjuda på närodlat av flera skäl, säger Annica Triberg. Både för att skryta med hur mycket högklassiga råvaror som produceras i vårt land, men också för att flytta fokus lite närmare vårt middagsbord; måste vår mat verkligen åka runt halva jorden?

Senast programmet sändes från Kalmar var Sven Ekberg programledare. Han sände över 900 uppskattade program från radioköket i Kalmar.

– Under Svens sista säsong var jag hans bisittare, fortsätter Annica Triberg, därför känns det förstås extra roligt att få ta över Meny i sommar.

Annica Triberg har en gedigen karriär bakom sig när det handlar om mat. Från uppväxten i ett restaurangkök på småländska höglandet till tiden som chefredaktör för mattidningen Gourmet. Däremellan hann det bli ett antal år som nyhetsjournalist och senare har Annica varit såväl programledare för Emmas kök i TV4 som skrivit ett drygt 30-tal böcker, många med gastronomisk anknytning. De två senaste åren har Annica också hörts i P4 Kalmar.

– I sommarens Meny hoppas jag kunna bjuda lyssnarna på inspiration till god mat som samtidigt ger utrymme till vila och återhämtning. Men se till att vara vaken torsdagar klockan 10. För då sänds programmet! Premiär 27 juni!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".