Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Karin Franssons örtskola: Persilja

Sändes i Meny med Annica Triberg 11 juli 2013

Persilja tros komma från Sardinien. Den är tvåårig och kommer alltså tillbaka även året efter du har sått den. Det finns två varianter, krusbladig, mer ”gammaldags” och slätbladig.

”Jag föredrar nog den krusiga”, säger Karin, den ger mer karaktär.”

För grekerna var persilja en symbol för glädje och fest Framgångsrika atleter hedrades med en krans av persilja, alltså inte av lager, som vi har lärt oss!

Persilja trivs nästan överallt, men helst i lite näringsrikare jord. Den är rik på klorofyll och laddad med både järn och C-vitamin. En riktig liten naturläkare, med andra ord!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".