Hallonfylld pannkaka med citron, timjan, fläder och färskostcrème. Foto: Niklas Skagerlind/Sveriges Radio

Recept: Hallonfylld pannkaka med citron, timjan, fläder och färskostcrème

Receptet sändes i Meny med Annica Triberg 1 augusti 2013

En ljuvligt god och lättlagad efterrätt. Passar även att göra med frysta hallon när säsongen för de färska är över. Har du ingen gasolbrännare (brûléebrännare) blir pannkakorna goda ändå.
Till 4 personer.

Du behöver:
250 gr hallon
3 msk naturell kesella
3 msk lemoncurd
1/2 citron, pressad saft
1 msk koncentrerad flädersaft
6 kvistar timjan, plockade blad
råsocker

Till pannkakorna:
1 stort ägg
2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
en nypa salt
smör att steka i

Vispa ihop pannkakssmeten. Stek 4 gyllenbruna pannkakor. Låt dem svalna. Blanda hallonen med hälften av kesellan, lite citronsaft och lemoncurd. Mosa lätt. Bred ut hallonsmeten på pannkakorna, rulla ihop till fina, jämna rullar. Strössla på råsocker och gratinera lätt med en gasolbrännare.
Rör ut flädersaften med resterande kesella och lemoncurd till en färskostcrème.
Skär upp fina bitar av hallonrullen och servera med färskostcrème och timjansblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".