Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Indisk tomatsoppa

Indisk tomatsoppa. Foto: Joakim Johansson/Sveriges Radio

Receptet sänt i Meny med Annica Triberg 15/8 2013

En lättlagad soppa med smak av Indien. Släta soppor brukar gå hem hos alla barn, menar Susanne, medan för mycket ”saker” i soppan ses på med tvekan. Vill du inte ha soppan helt vegetarisk, servera till exempel stekt strimlad kyckling eller knaperstekt bacon vid sidan om. Till 4 personer.

Du behöver:
1 msk olja, t ex rapsolja
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 tsk curry, gärna madrascurry
1-2 tsk färsk riven ingefära
500 g krossade tomater
½ tsk socker
1 msk konc. grönsaksbuljong
½ burk kokosmjölk
salt, peppar
ca 1 dl vatten att späda med

Fräs lök och vitlök med curry i oljan.

Tillsätt resten av ingredienserna och låt småputtra.

Smaka av med salt och peppar.

Mixa slätt och späd eventuellt med lite vatten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".