Recept: Hallonbröd

Receptet sänt i Meny med Annica Triberg 15/8 2013

Ett smidigt bröd att röra ihop, där hallonen gör brödet så spännande även för mindre barn att de glömmer att brödet är fyllt av nyttigheter… Satsen räcker till två formar, typ sockerkaksformar. Gör en med hallon och en utan. Brödet är godast att äta inom någon dag. Vill du spara det längre, skiva det och frys in skivorna. Dessa tinar du sedan enklast i brödrost. Till 2 formar.

Du behöver:
6 dl grahamsmjöl
2 dl havregryn
1 dl linfrö, rågkross eller solroskärnor
1 liter vetemjöl2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
8 dl naturell yoghurt, 3%
1 dl lingonsylt
2 dl frysta hallon

Värm ugnen till 175°.

Blanda alla torra ingredienser noga.

Tillsätt yoghurt och lingonsylt. Rör slätt.

Dela smeten i två skålar. Rör ner hallonen i den ena.

Smörj och bröa två avlånga formar.

Fördela smeten i formarna. I den med hallon, se till att inga hallon ”tittar upp”; de blir brända då.

Grädda bröden ganska långt ner i ugnen i cirka en timma. Om ytan börjar bli för brun, placera en plåt över.

Låt bröden svalna en aning innan du stjälper upp dem på galler. Låt svalna under bakduk. Vänta gärna ett par timmar innan du skär upp bröden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".