Vegetariska biffar med vitlökssås. Foto: Joakim Johansson/Sveriges Radio

Recept: Vegetariska biffar med kall sås

Receptet sänt i Meny med Annica Triberg 15/8 2013

Biffarna är både ett bra sätt att få barnen att äta mer grönsaker och att dessutom spara pengar. Variera innehållet efter vad du har hemma. Till 4 personer.

Du behöver:
½ gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 klyfta vitkål, finhackad
1 morot, finriven
1 potatis, riven
3 ägg
½-1 dl ströbröd
salt, peppar
spiskummin
panko (asiatiskt ströbröd) till panering
rapsolja eller smör att steka i

Till den kalla såsen:
½ dl turkisk yoghurt
1 dl mild naturell yoghurt, 3%
1 msk majonnäs
salt, peppar
en nypa socker
1 vitlöksklyfta, finhackad
ev. färska eller torkade örter efter smak

Börja med att blanda ihop den kalla såsen. Smaka av med kryddor och örter. Ställ den kallt att dra medan du gör biffarna.

Blanda alla grönsakerna med äggen till en lös smet. Tillsätt ströbröd så att smeten blir lite fastare. Smaka av med kryddorna. Provstek en liten klick för att kolla kryddorna.

Forma biffar. Strö över panko och stek biffarna frasiga i smör eller olja.

Servera med den kalla såsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista