Gör algchips. Foto: Nina Frogneborn

Recept: Algchips

Receptet sänt i Meny 29/8 med Tomas Tengby.

Du behöver:

fingertång

bladtång/sockertång

rapsolja

sesamfrön

havssalt

Gör så här:

Skölj och rensa tången. Klipp lagom stora chipsbitar (ca 4x4 cm). Den här tången växer ut från foten (botten) och inte i topparna, så klipp från foten och uppåt för att få de mjällaste bitarna.

Hetta upp olja och stek tångbitarna i ett par minuter. De kommer att ändra färg och bli knallgröna. När de är lite gula i kanterna börjar de bli klara. Strö över sesamfrön och havssalt som får steka med en liten stund. Servera. Chipsen blir krispiga med en lätt smak av tång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".