Lavendel

Recept: Viltgryta med lavendel

4 portioner

Det här behöver du:

800 g grytbitar av vilt kött (gärna hare) eller nöt.

1stor gul lök

2 morötter

1 bit rotselleri

1 dl rödvin

1 1/2 dl crème fraiche

2 dl vispgrädde

1 msk färska lavendelblad

1 msk färsk kyndel

1 msk färsk salvia

1/2 msk rosmarin

2 lagerblad

salt och peppar

Gör så här:

Bryn köttet och lägg över i en gryta. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll skyn över köttet. Lägg i bitar av lök, morötter och selleri. Tillsätt rödvin, crème fraiche och grädde. Hacka örterna fint och tillsätt dem. Låt grytan puttra i cirka en timma tills köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar.

Ur boken Lavendel på Österlen

Foto: Nina Frogneborn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".