Gör polenta

Recept: Polenta med kantareller, björnbär och taleggio

4 portioner som förrätt eller fredagsmys
Polenta är egentligen inte min favorit men efter ett restaurangbesök i London blev det snabbt en favorit! Polentan serverades mjuk och smakrik med svamp och taleggio. Här är en variant av den rätten och med björnbär.

6-7 dl kantareller

1 rödlök, skivad

1 tsk färsk rosmarin

smör och olivolja att steka i

salt och peppar

lite chiliflakes

5 dl kycklingbuljong, gärna hemgjord

1 dl polenta

2 dl färskriven parmesan

25 g smör

100 g taleggio

1 dl björnbär

rucola till topping

Stek svamp och rödlök i smör och olivolja i en panna ett par minuter tills nästa klara. Krydda med salt, peppar och rosmarin.

Koka upp buljongen i en kastrull och vispa ner polentan. Låt den småkoka i 5-6 minuter under omrörning. När den är klar skall den släppa kanterna på kastrullen men ändå vara lös. Rör ner parmesan och smör och smaka av med salt, lite nymald svartpeppar och chili.

Värm ugnen till 225°.

Bred ut polentan på ett bakplåtspapper och lägg på tunna skivor av taleggio. Fördela svamp och björnbär på polentan. Grädda polentan gyllene tre, fyra minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".