Gör kantarellsoppa

Recept: Soppa på gula kantareller och äppelmust

4 port
En klassisk kantarellsoppa som är len, gräddig och tröstande. Jag brukar spara de minsta kantarellerna att smörsteka till dekoration och använder de stor exemplaren till soppan som mixas slät.

1 l gula kantareller

50 g rotselleri, tärnad

2 schalottenlökar, hackade

1 vitlöksklyfta, hackad

1 krm timjan

smör att steka i

7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong

5 dl äppelmust, ofiltrerad

2 msk creme fraiche

salt och peppar

Topping:

Små smörstekat kantareller och äppeltärningar

färsk timjan

Stek kantareller, rotselleri, lök, vitlök och timjan i smör.

Slå på buljong och äppelmust och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. Mixa soppan slät med creme fraiche och smaka av med salt och peppar.

Servera med små kantareller och äppeltärningar som stekt i lite smör och kryddas med salt, pepper och lite timjan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".