Gör äggstanning

Recept: Äggstanning med svamp och lagrad prästost

Härligt i höstmörkret.  

4-6 portioner

ca 1 l svamp, tex kantareller och skogschampinjoner

1 stor rödlök, skivad

1 vitlöksklyfta, skivad

smör att steka i

1 tsk torkad timjan

salt och peppar

några skivor varmrökt fläsk

2 påsar bladspenat, à 70 g

5 ägg

4 dl mjölk

2 dl riven lagrad präst

Värm ugnen till 175°.

Stek svamp, lök och vitlök i smör. Krydda med timjan, salt och peppar. Fräs med skivor av varmrökt fläsk. Vänd ner spenaten. Lägg svampen i en smord, ugnsfast form.

Vispa ihop ägg, mjölk och ost till en äggstanning och krydda den med salt och peppar. Slå äggstanningen över svampen och grädda i 20-30 minuter till fast.

Servera med en grönsallad med t ex tunt strimlade rotfrukter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".