Biff Greta

I Meny vecka 8 2005

3-4 port
3 hg älgfärs
salt och peppar
1 helt ägg
1 dsk svensk söt senap
1 dsk mörk fransk senap
½ dl grädde, ev. lite mer
½ gul lök

Rör ihop färs, kryddor, ägg, senap och grädde till en ganska lös smet. Finhacka och fräs löken i smör och blanda sedan i smeten. Bryn lite smör i en stekpanna. Bred ut smeten i den heta pannan och behandla den som en omelett. Rör om med jämna mellanrum. Se till att smeten blir genomstekt och får ren brun yta undertill. Stjälp upp det hela som en omelett, lägg hackad persilja på och eventuellt gurka emellan. Andra halvan av tallriken fylls med fintärnad råstekt potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".